Foval komarci i muhe


Foval® CE Insekticid – Koncentrirani insekticid za suzbijanje letećih i gmižućih insekata za široku potrošnju.
 
Tekući insekticid u obliku koncentrata za emulziju.
Obavezno razrijediti s vodom prije upotrebe.
 
Aktivna tvar na 100 g : 

cipermetrin (CAS br. 52315-07-8)…………………….8,0 g (92 g/l) tetrametrin (CAS br. 7696-12-0)………………………2,0 g (23 g/l)piperonil butoksid (CAS br. 51-03-6)……………….10,0 g (115 g/l)
 
Formulacija:
 
koncentrat za emulziju
 
Vrijeme primjene:
 
Ožujak, Travanj, Svibanj, Lipanj, Srpanj, Kolovoz, Rujan, Listopad
 
Dostupna jedinična pakiranja:100 ml, 1l
 
Karakteristike proizvoda:
 
Foval®CE – je INSEKTICID SNAŽNOG DJELOVANJA, PRUŽA BRZU I EFIKASNU ZAŠTITU OD LETEĆIH I GMIŽUĆIH INSEKATA.
 
Širok spektar djelovanja ovog insekticida (muhe, komarci, mravi, stjenice, krpelji, žohari, moljci,…) uključuje gotovo sve insekte koji se uništavaju zbog održavanja komunalne higijene.
 
Foval®CE se upotrebljava za suzbijanje komaraca na zelenim površinama (grmlju, živicama, travi, drvoredima i sl.) i za suzbijanje muha u ruralnim sredinama, stajama i farmama.
 
Može se koristiti u svim gradskim, industrijskim i ruralnim sredinama.
 
Način djelovanja:
 
Foval®CE sadrži kombinaciju aktivnih tvari koja omogućava brzo početno, ali i zadovoljavajuće produljeno djelovanje. Snažno insekticidno djelovanje posebno je naglašeno pri primjeni na glatkim površinama koje ne upijaju sredstvo, što ovo sredstvo čini posebno pogodnim za primjenu u komunalnoj higijeni, za dezinsekciju u bolnicama, hotelima, skladištima, školama, u industrijskim okruženjima, uključujući prehrambenu industriju, te u ruralnim sredinama. Djelovanje sredstva je smanjeno ukoliko se primjenjuje na neravnim površinama poput stropova i zidova.
 
Upute za uporabu:
 
Foval® CE – se razrjeđuje u vodi i prska ručnom ili leđnom tlačnom prskalicom. Otopinu pripremiti neposredno prije upotrebe. Za suzbijanje letećih insekata prska se 1-2 %-tnom otopinom (10-20 ml/1 l vode). Pri suzbijanju gmižućih insekata koristi se 2-4 %-tna otopina (20-40 ml/1 l vode) uz utrošak 1 litre otopine na svakih 10 m2 površine. Pripremljena otopina mora se utrošiti tijekom dana. Izbjegavati prskanje okrečenih zidova.
 
Upute o mjerama opreza tijekom uporabe:
 
Prilikom rukovanja s proizvodom ne jesti, piti niti pušiti. Nositi rukavice od nitrilne ili butilne gume i radno odijelo. Izbjegavati kontakt s očima, ustima i kožom. Ukoliko prilikom rada dolazi do stvaranja velikih količina aerosola, koristiti filtarsku polu-masku za zaštitu od čestica i naočale koje prianjaju uz kožu. Nakon rada dobro oprati kožu vodom i sapunom, kontaminiranu odjeću skinuti.
 
UPOZORENJE:
 
NE KORISTITI NERAZRIJEĐENO SREDSTVO (pripremite sredstvo prema uputi za uporabu). NE PROGUTATI. NE UDISATI AEROSOL. PRILIKOM KORIŠTENJA NE KONTAMINIRATI HRANU, PIĆE I POSUDE ZA HRANU.
 
Ne prskati suprotno od smjera vjetra. Izbjegavati kontakt s očima. Ne izlijevati u kanalizaciju. Ukoliko se tretiraju prostorije u kojima ljudi borave dulje vrijeme ili u kojima spavaju, obavezno ih dobro prozračite prije ponovnog boravka u njima. Nakon uporabe i nakon kontakta s kožom, odmah isprati s velikom količinom vode i sapunom.
 
U slučaju nezgode ili zdravstvenih tegoba odmah potražiti savjet liječnika (pokazati naljepnicu ili spremnik sredstva).
 
FOVAL CE ne smije se prelijevati u drugu ambalažu niti u posude iz kojih se jede i pije, ili u kojima se drže namirnice.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se