Foval gel za mrave


Foval® gel za mrave  – insekticidni gel za suzbijanje mrava

Foval® gel za mrave – insekticidni gel za direktnu primjenu namijenjen suzbijanju svih vrsta mrava koje se smatraju štetočinama, a čija se ishrana bazira na šećeru – npr. argentinski mrav (Linepithema humile). 
 
Aktivna tvar: 
 
IMIDAKLOPRID 21,5 g/l (2,15 %)
 
Formulacija:
 
Insekticidni gel
 
Vrijeme primjene:
 
Siječanj, Veljača, Ožujak, Travanj, Svibanj, Lipanj, Srpanj, Kolovoz, Rujan, Listopad, Studeni, Prosinac
  
Karakteristike proizvoda:
 
MAKSIMALNA UČINKOVITOST. UČINKOVITO SUZBIJA CIJELU KOLONIJU MRAVA.
 
Foval® gel za mrave – osmišljen je na način da pruža potpunu zaštitu od mrava na vanjskim i u unutarnjim prostorima. Zahvaljujući odgođenom letalnom efektu aktivne tvari, mrav ugiba nekoliko sati nakon izloženosti gelu (mrav se hrani gelom, ali dovoljan je i kontakt s gelom da dovede do ugibanja).
 
Foval® gel za mrave prikladan je za upotrebu na vanjskim i u unutarnjim prostorima, u javnom zdravstvu i komunalnoj higijeni (u kućanstvima, restoranima, hotelima, školama, kampovima, bolnicama, brodovima, skladištima, itd.). U normalnim uvjetima Foval® gel za mrave djeluje i do 3 mjeseca nakon aplikacije.
 
Način djelovanja:
 
Foval® gel za mrave djeluje tako da zahvaljujući odgođenom letalnom efektu aktivne tvari, mrav ugiba nekoliko sati nakon izloženosti gelu (mrav se hrani gelom, ali dovoljan je i kontakt s gelom da dovede do ugibanja).
 
Mravi radnici, koji nalaze gel, dovoljno dugo žive da gel unesu u mravinjak i distribuiraju ga do drugih mrava radnika. Zahvaljujući razmjeni hrane između mrava gel se distribuira unutar kolonije, njime se hrane i ličinke, i kraljica. Eliminacijom kraljice gasi se i kolonija, čime se postiže maksimalna učinkovitost gela i omogućava suzbijanje cijele kolonije (mravinjaka).
 
Upute za uporabu: 
 
Foval® gel za mrave – JEDNOSTAVNA I SIGURNA PRIMJENA.
 
Konzistencija gela omogućava vrlo jednostavnu i preciznu aplikaciju u sve pukotine i praznine. Insekticidni gel se primjenjuje pomoću posebnog aplikatora (pištolja), koji omogućava precizno doziranje i sigurnu primjenu, bez direktnog kontakta sa sredstvom.
 
Za unutarnju uporabu:
 
Foval® gel za mrave- nanijeti gel u obliku kapljica ili linije u blizini ulaza u mravinjak ili pored puteva kojima se mravi kreću. Preporuča se primjena gela u slučajevima kada su mravi već prisutni u određenom prostoru. Ukoliko se očekuje napad mrava, ili se pojavljuju samo sporadično, preporuča se upotreba Mravolovke (plastična klopka koja sadrži insekticidnu pastu).
 
Za vanjsku uporabu:
 
Foval® gel za mrave- nanijeti insekticidni gel u mravinjak ili uz puteve kojima se kreću u obliku kapljica ili linija. Primijeniti samo na mjestima gdje su mravi prisutni. Na učinkovitost gela mogu utjecati loši vremenski uvjeti (npr. kiša), u tom slučaju preporuča se koristiti plastične klopke (trapove) za jednokratnu upotrebu koje sadrže insekticidnu pastu, zaštićenu od vanjskih utjecaja (Mravolovka). Ako je moguće, u vrijeme tretmana ukloniti sve ostale izvore hrane unutar prostora u kom se vrši suzbijanje.
 
Upute o mjerama opreza tijekom uporabe:
 
UPOZORENJE:
 
PRILIKOM KORIŠTENJA NE KONTAMINIRATI HRANU, PIĆE I POSUDE ZA HRANU. NE TRETIRATI POROZNE POVRŠINE, KAO TEPIHE, PREKRIVAČE I DRUGE MATERIJALE KOJI MOGU UPITI SREDSTVO. NE PRIMJENJIVATI U NAZOČNOSTI LJUDI ILI KUĆNIH LJUBIMACA. NE MIJEŠATI S DRUGIM KEMIJSKIM PROIZVODIMA. PRIJE PONOVNOG KORIŠTENJA PAŽLJIVO PROVJERITI POSTOJE LI OSTACI GELA NA TRETIRANIM POVRŠINAMA, PREDMETIMA, STROJEVIMA I SL.
 
Prilikom rukovanja s proizvodom ne jesti, piti niti pušiti. Nositi zaštitne rukavice. Izbjegavati kontakt s očima, ustima i kožom. Ako postoji opasnost od direktnog kontakta s očima nositi zaštitne naočale koje dobro prianjaju uz kožu lica. Nakon rada dobro oprati kožu vodom i sapunom, kontaminiranu odjeću skinuti.
 
Foval® gel za mrave- ne smije se presipavati u drugu ambalažu niti u posude iz kojih se jede i pije, ili u kojima se drže namirnice.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se