EKOVITAL


EkoVital®

Tretman strništa, razgradnja žetvenih ostataka, aktivator tla

Naš preparat EkoVital® osmišljen je kao pokretač života u zemljištima, a NIJE MIKROBIOLOŠKO gnojivo. Razgradnjom organskog otpada (žetvenih ostataka)uz pomoć EkoVital®a u tlu povoljno utječemo na poboljšanje vodnog, zračnog, toplotnog režima i biološku aktivnost tla. Najaktivniji organizmi u procesu razgradnje su bakterije, gljivice i korisne nematode. Njihova brojnost je smanjena zbog sve većih klimatskih promjena, zakiseljavanja tla i neprimjerene primjene kemijskih sredstava. EkoVital® stvara sredinu u tlu u kojoj postojeći korisni mikroorganizmi mogu opstati i umnožiti se. EkoVital® stimulira rast i razvoj bakterija, gljivica i korisnih rodova nematoda i rješava problem dostupnosti hranjiva iz tla. U sušnim periodima zemlja bolje zadržava vlagu, propusnija je, lakša za obradu, rahla, te više minerala u zemlji prelazi u oblik dostupan biljkama. Posljedično se smanjuju plješine.
 
Zemlja je rahlija, bogatija humusom, uravnotežuje se pH, a žetveni ostaci se u potpunosti razgrađuju.Zbog visokog sadržaja fulvo i huminskih kiselina EkoVital® potiče razvoj korisnih mikroorganizama u tlu, te stimulira aktivnost bakterija: nitrofiksatora, fosfomineralizatora i dr., pri čemu dolazi do bržeg razlaganja organske tvari u tlu i stvaranja humusa. Dolazi do prirodne regeneracije tla, što kasnije rezultira smanjenom uporabom mineralnih gnojiva. Njegovo djelovanje neovisno je o vremenskim uvjetima i od primjene do zaoravanja može proći i 2 mjeseca. EkoVital® utječe na jačanje korjenovog sustava biljaka prema bolestima mikrobiološkog porijekla. Preparat se može miješati sa zaštitnim sredstvima i može se koristiti u vegetativnoj fazi rasta.

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više