HG ORGANSKA ZEMLJA 10 L


Šifra: 102001139

ORGANSKA ZEMLJA 10 L U VREĆI ZA SADNJU
650 g za 10 l

8 puta koncentrirani blok supstrat za pripremu 10 L zemlje. 50% manje zalijevanja!
 
Opis: Prirodan, organski i višestruko upotrebljiv supstrat za sjetvu, sadnju i presađivanje svih vrsta biljaka. Zbog svoje jedinstvenosti poboljšava vodno - zračni režim u tlu i čini zemlju veoma rahlom, te na taj način zadržava vodu u tlu.
 
Podloga je vrlo lagana i ne sadrži nikakve štetne kontaminate. Prilikom pripreme supstratu treba samo dodati vodu. Otvorite spremnik ispod perforacije i otvorite vreću. Zatim jednostavno ulijete odgovarajuću količinu čiste vode (iz vodovoda ili kišnica), oko 4 litre. Obvezno ostavite vreću na dnu kartonske kutije i ako je potrebno istu naslonite na zid.
 
Vodu je potrebno postepeno dodavati da blok absorbira svu vodu. Prilikom dodavanja vode pripazite da se vreća ne prevrne. Supstrat će narasti do volumena od 10 L u roku od 10 – 15 minuta. Uz dolijevanje vode možete dodatno miješati supstrat kako bi prije narastao na željeni volumen. Kada je supstrat pripremljen možete ukloniti kutiju. Supstrat je izrađen od 100% prirodnih i organskih materijala i ne sadrži umjetna gnojiva i agrokemikalije. Proizvod treba čuvati u izvornom pakiranju na suhom mjestu, van dosega djece.
 
Služi za sadnju i presađivanje svih vrsta biljaka ili se miješa sa siromašnim tlima i podlogama.
 
Gdje koristimo: Ovaj tip supstrata u PVC vreći je posebno pogodan za urbano vrtlarstvo.
 
Kada koristimo: Tokom cijele godine pri sjetvi, sađenju, presađivanju

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se