Sjemenski krumpir



SORTIMENT KRUMPIRA

 


             

Sorta

Duljina vegetacije

Vegetacijska grupa

Jerla

60 - 80 dana

Vrlo rane i rane 

Adora

60 - 80 dana

Vrlo rane i rane 

Monalisa

80 - 100 dana

Srednje rane

Desiree

100 - 130 dana

Srednje i kasne



 
ADORA
 
Jedna od najranijig sorta krumpira. Prvi mladi sjemeski krumpir u kod nas u prodaji od siječnja. Izrazito kratkog perioda vegetacije (45-55 dana od nicanja do vađenja).
Sjemenski krumpir pogodan za sadnju u različitim klimatskim uvjetima.
Odlikuje se dobrim i ujednačenim gomoljima koji su visoke kvalitete.
Pokožica gomolja je žuta, a meso svjetložute boje. 
 
 JERLA
 
Jerla je sjemenski krumpir vrlo rane sorte.
Sorta je dobra za proizvodnju mladog krumpira. 
Sjemenski krumpir jerla dobro podnosi sušu.Sjemenski krumpir jerla brzo se regenerira nakon mraza.
Gomolj je velikog ovalnog oblika, a okca su okomito požena.Pokožica gomolja je žute boje, a meso ploda je svijetložute boje.Sjemenski krumpir jerla je vrlo prinosna sorta.
 
MONA LISA
 
Mona lisa sjemenski krumpir srednje rana do rana sorta krumpira.
Otporna je na virusna i gljivična oboljenja.
Gomolj je izduženo ovalnog oblika sa žutom pokožicom i žutim mesom ploda.
Sjemenski krumpir mona lisa atrktivna je sorta zimnice, koja je odličnog okusa i dibro prihvaćena.
 
DESIRE
 
Sjemenski krumpir desire spada u skupinu srednje kasnih sorta krumpira crvene boje.
Tijekom vegetacije zahtijeva veće količine padalina.
Sjemenski krumpir desiree ima krupne, malo izdužene ovalne gomolje, boja pokožice gomolja je crvena, a meso žučkasto bijele boje.
Sjemenski krumpir desiree otporan je na virusne bolesti, dok je osjetljiv na krastavost i plijesan.
Gomolj se možekoristiti za kuhanje, prženje, pečenje i preradu, a dobra je za skladištenje radi visokog postotka suhe tvari 21 do 23%.

 
                    

 

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se