GNOJIVO BIOGUANO 800 G


Šifra: 107006004

                                                         
POVIJEST
 
Bio guano je gnojivo nastalo od izmeta šišmiša. Prvi su ga počeli koristiti Inke u poljoprivredi, a u Europu su ga donijeli Španjolci u 19. st. Isto tako u sjevernoj Americi poljoprivrednici su 1856 god. donijeli zakon o zaštiti nalazišta bio guano. Izmet šišmiša je akomuliran tisućama godina u špiljama i procjepima na Madagaskaru daleko od utjecaja ljudi.
 
SASTAV
 
Bio guano sadrži visoke koncentracije nitrata, fosfora i ostalih mineralnih spojeva, te već s manjim količinama doseže izvrsnu kvalitetu zemljišta.
Sadrži mikrofloru i mješavinu krutih minerala te na taj način poboljšava ishranu bilja. Kada se ovo gnojivo unese u tlo ono pospješuje biljci dostupnost sljedećih elemenata: 
Dušik (N) 3-5% vodotopivi fosforni oksid (P2O5) 11-15%, kalcijev oksid (CaO) 17,1-27,5%, vodotopivi kalijev oksid (K2O) 0,94-1,96%, magnezijev oksid (MgO) 0,4-1,83%, C/N 2,98-3,2, Ph 4,6-6,1, organska tvar 19,4 -25,7%, mikrobiološka flora 2,5x110 (2) - 1,8x10 (6) u.f.c./g.
 
NAČIN DJELOVANJA
 
Šišmišev izmet kao mješavina minerala i žive mikroflore poboljšava prihranu biljaka. Hranjive se tvari iz gnojiva izlučuju postepeno i tako ih biljka zadržava tijekom cijele vegetacije. Na taj način je prihrana biljke bolja, a rezultat je čvršća i veća biljka te ukusniji plodovi.
Uz prihranu biljke guano ima i dodatne učinke.
Služi kao prirodni fungicid i kontrolira prisutstvo nematoda u tlu.
Koristi se kao otopina u vodi pa ga mnogi koriste za hidroponski uzgoj povrća i bobičastog voća.
Budući da je bez mirisa, može se koristiti i za prihranu biljaka u zatvorenom prostoru.
 
PREDNOSTI BIO GUANA NAD OSTALIM GNOJIVIMA
 
  • Prirodna zamjena za NPK gnojiva
  • Povećava prinos u proizvodnji
  • Poboljšava kvalitetu plodova
  • Stvara jak korijen biljke i pospješuje brzi rast zbog veće koncentracije fosfora (11-15%)
  • Daje izvorni okus plodova
  • Poboljšava strukturu tla
  • Štiti biljke od pojedinih bolesti i gljivičnih oboljenja
  • Može se mješati s vodom - 1 jušna žlica (5g.) na 7 litara vode
  • Posjeduje CERTIFIKAT za ekološku proizvodnju
  • Prihvaćeno je u svim vidovima ekološke proizvodnje u poljoprivredi 
  • Predoziranje ne škodi biljkama
  • Neškodljivo je za kućne ljubimce
 
ZAŠTO BAŠ TREBA KORISTITI BIO GUANO
 
Ovo gnojivo je prikladno i za poljoprivrednike amatere koji žele u svojem vrtu imati ekološki čisto uzgojeno voće i povrće. Osim što je po svojem sastavu veoma moćno, k tome je bitno što nema neugodnih mirisa, za razliku od ostalih stajskih gnojiva. Obzirom da danas i stajsko gnojivo više nije 100% ekološki čisto (stoka se danas hrani sa gotovim krmnim smjesama koje sadrže razne antibiotike i druge kemijske pripravke) razlog je što mnogi znalci prethodno navedenih činjenica, ne žele više stajsko gnojivo već pribjegavaju ovakvom tipu gnojiva.

PREPORUČENO DOZIRANJE
 
                                                   
   

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se